Pedicure Tilburg

Voor zowel een basis als een medische pedicure behandeling in Tilburg en omstreken kunt u terecht bij Formosus Pedicure Tilburg! Naast een pedicure, kunt ook altijd bij ons terecht voor een manicure behandeling. Onze salon is uitgerust met de moderne en professionele apparatuur, die na elke behandeling door middel van een ultrasoon apparaat gereinigd worden.

Wij zijn u graag van dienst, ongeacht welke klachten u heeft. Hieronder sommen wij alle behandelingen graag voor u op.

Soorten behandelingen

Overtollig eelt, kloven verwijderen, het knippen, frezen en polijsten van de nagels, nagelriemen verzorgen en ingegroeide teennagels behandelen zijn allemaal elementen welke horen bij een basisbehandeling voetverzorging. De behandeling wordt beëindigd met een warme doek voor de voeten en een heerlijke verzorgende crème voor de voeten.

Het boeken van een deelbehandeling is ook mogelijk, dan is het mogelijk een likdoorn te laten behandelen of een ingegroeide nagel. Alleen de nagels frezen en knippen is uiteraard ook mogelijk, een deelbehandeling is alleen mogelijk bij gezonde nagels die niet verdikt zijn.

Behandeling nagelreparatie

Pedicurepraktijk Tilburg

Een schimmelnagel kan weer hersteld worden met Wilde Pedique silver plus, dit is een kunststof gel van LCN. De speciale gel kan met de nagel meegroeien en past zich helemaal aan de afwikkelingsbeweging van de voet aan. De crème leent zich prima om afgebrokkelde of gescheurde nagels te repareren. Op deze manier heeft u na verloop van tijd weer mooie verzorgde teennagels om mee voor de dag te komen. De behandeling eindigt met een wit randje aan de nagel.

Voor mannen is nagelreparatie ook zeer aan te raden, hierdoor wordt een natuurlijk effect behouden. Nagelreparatie is voor zowel alle nagels verkrijgbaar als complete set, of per teennagel. De tijdsduur van een behandeling kan variëren van 20 tot ongeveer 70 minuten.

Nagelbeugel techniek

Heel veel mensen hebben ervaring met een ingegroeide teennagel, en hoe pijnlijk dit kan zijn. Door het laten plaatsen van een nagelbeugel kunt u een steeds terugkerende ingegroeide nagel het hoofd bieden. Bij een krulnagel, bolle of ingegroeide teennagel kunt u de nagelbeugel techniek toepassen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de nagel weer groeit als een normale pijnloze nagel.

Het soort beugel wat wordt gebruikt is afhankelijk van de conditie en de vorm van uw nagel. De beugel zorgt ervoor dat de randen uit de nagelwal omhoog worden getrokken. Hierdoor wordt de pijn verzacht. Tegelijkertijd met de nagel groeit de beugel samen met de teennagel er weer uit.

Heeft u last van een ingegroeide teennagel? Het advies is om zo snel mogelijk actie te ondernemen, hoe eerder hoe eenvoudiger en sneller de nagel genezen is.

Orthese

Bij drukplekken op of tussen de tenen kan een orthese uitkomst bieden. Een afwijkende stand van de tenen is hier vaak een gevolg van. Hamertenen, tenen die scheef staan en klauwtenen geven heel vaak klachten en kunnen worden behandeld met een orthese. Een orthese wordt met de hand gemaakt van siliconen waardoor deze precies passend is op uw voet.

Gebruik van een orthese

Het gebruik van een orthese is in het begin erg wennen, daarom is het aan te raden het gebruik hiervan op te bouwen. Normaal gesproken bent u er na een paar weken helemaal aan gewend en kunt u de orthese de hele dag dragen. Bent u nog niet gewend na een paar weken bespreek dit dan met de pedicure.

Een belangrijk aspect bij een orthese is de hygiëne, natuurlijk wilt u dit schoon en fris houden. Met water en zeep kunt u de orthese heel eenvoudig schoonhouden. Leg in de nacht uw orthese in een laagje talkpoeder, het aanwezige transpiratievocht wordt gedeeltelijk door het talkpoeder wordt opgevangen.

Antidruk

Heeft u bij het lopen last van pijnklachten of drukplekken dan kan dit tijdelijk opgelost worden met anti druk technieken. Op de pijnlijke plaats wordt de druk verminderd door middel van een viltpadding. Hierdoor blijft u langer klachtenvrij, eigenschappen hiervan zijn zacht en dun zelfklevend materiaal. Anti druktechnieken worden toegepast om te voetklachten te verbeteren of verlichten.

Door een kloof met vilt drukvrij te maken op uw hiel kunt u deze verbeteren. Ook bij een ingegroeide teennagel in combinatie met gel is een mogelijkheid.

Over ons

Bovenstaand onze behandelingen die wij graag bij u uit willen voeren op een professionele en zorgvuldige manier. Wilt u een van deze behandelingen, of een van de medische behandelingen laten uitvoeren bij ons? Neem dan gerust contact op!

Afspraak maken