Medische pedicure Tilburg

Een medische pedicure voert in principe dezelfde behandelingen uit als een ‘normale’ pedicure, namelijk het verzorgen van de voeten en behandelen van huid- en nagelaandoeningen, echter is er wel een duidelijk verschil.

Wanneer u bij een medische pedicure langsgaat, bijvoorbeeld in Tilburg bij Formosus pedicure Tilburg, verzorgen zij bijvoorbeeld de behandeling van een risicovoet waarbij een verhoogd risico aanwezig is op complicaties door ziekte.

 

Wanneer bent u een medische pedicure?

Pedicure basisbehandeling

Niet zomaar iedereen die pedicure is, is ook meteen een medische pedicure. Hier zitten namelijk strenge eisen aan verbonden. De behandelingen worden namelijk ook op een andere manier uitgevoerd omdat we te maken hebben met risicovoeten.

Daarnaast worden deze pedicures continue bijgeschoold, waardoor ze altijd de beste kwaliteit kunnen uitoefenen op u als klant. Zo bent u altijd zeker van professionele hulp. Bij Formosus pedicure Tilburg bent u in goede handen, u kunt altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies.

 

 

Wat doet een medische pedicure?

Wanneer u  bijvoorbeeld last heeft van alledaagse voetproblemen, dan kunt u terecht bij deze pedicure. Wanneer u een afspraak maakt zal de pedicure bij binnenkomst een kort voetonderzoek uitvoeren.

De pedicure kan onder meer adviseren op bijvoorbeeld schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Daarnaast zijn er verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van uw klachten uiteraard. De volgende klachten kan een medische pedicure bijvoorbeeld verhelpen:

  • Voetverzorging bij uw diabetische voet.
  • Voetverzorging bij uw reumatische voet.
  • Verwijderen van eelt op uw voeten en uw tenen.
  • Verwijderen van likdoorns op uw voeten en uw tenen.
  • Nagelbehandelingen voor uw nagels die schimmel of kalk bevatten of nagels die pijnlijk, blauw of ingegroeid zijn.
  • Adviezen met betrekking tot voetverzorging bij bijvoorbeeld zweetvoeten.
  • Om voetproblemen tijdig op te sporen.

 

Risicovoeten

Risicovoeten zijn voeten die door ziekte een verhoogd risico hebben op ontstekingen en wondjes bijvoorbeeld. Risicovoeten moet worden aangepakt door een medische pedicure, en geen ‘gewone’ pedicure. Door de extra zorg die risicovoeten nodig hebben worden de kans op wondjes voorkomen. Mensen met bijvoorbeeld diabetes, reuma, psoriasis, vaatlijden, oudere voeten of verlammingen hebben vaak last van risicovoeten en komen vaak terecht bij zo’n pedicure.

 

Over ons

Pedicurepraktijk Tilburg

Formosus pedicure Tilburg is een kleinschalige praktijk, met professionele apparatuur en producten met de beste kwaliteit. Wanneer u op zoek bent naar een medische pedicure in Tilburg bent u bij ons aan het goede adres. Wilt u een kleine impressie van onze salon, neem dan hier een kijkje.

Voor een afspraak bij onze praktijk kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn te bereiken via mail en telefonisch:

Email:  formosus.pedicure@gmail.com

Tel:       06 12909532

Afspraak maken