Medische pedicure behandeling

Voorbeeld:

Basis behandeling

Pedicure basisbehandeling

Basis Behandeling:

45 min

Een basisbehandeling is een volledige voetverzorging die bestaat uit: het knippen, frezen en polijsten van de nagels, nagelriemen verzorgen, overtollig eelt en kloven verwijderen. Mocht u daarbij een ingroei van de teennagels of likdoorn willen behandelen dan kunt u kiezen voor de basisbehandeling uitgebreid. De behandeling wordt afgesloten met een warme doek voor de voeten en een verzorgende crème.

Bij het boeken van een deelbehandeling kunt kiezen tussen het gericht verwijderen van een likdoorn of ingegroeide nagel. Ook kunt u kiezen om alleen de nagels te knippen en frezen. Deze deelbehandeling is alleen mogelijk voor gezonde nagels zonder ernstige verdikkingen.

De deelbehandeling + is van toepassing bij een complexere problematiek of meerdere nagels/likdoorns waar er extra handelingen nodig zijn.

Nagel reparatie:

20 – 70 min

Wilde Pedique silver plus is een kunststof gel van LCN waarmee o.a. een schimmelnagel weer hersteld kan worden. Deze elastische gel past zich aan, aan de afwikkelingsbeweging van de voet en kan met de originele nagel meegroeien. Het bevat anti-mycose (antischimmel) componenten en leent zich prima om gescheurde of afgebrokkelde nagels te repareren, zodat u weer met mooie verzorgde teennagels voor de dag komt. De behandeling word afgemaakt met een wit randje (French Pedicure) of een kleur naar keuze.

Nagelreparatie is ook zeer geschikt voor mannen, Deze word anders afgesloten waardoor een natuurlijk effect behouden wordt. De nagel reparatie is verkrijgbaar per teennagel zowel als een volledige set waar alle teennagels behandeld worden.

Voorbeeld:

French Pedicure

Nagel reparatie Tilburg

Voorbeeld:

Nagelbeugel

Ingegroeide nagel Tilburg

Nagelbeugel Techniek:

20-30 min

Wie een ingegroeide nagel heeft weet hoe pijnlijk dit kan zijn.
Een methode om een steeds terugkerende ingegroeide nagel het hoofd te bieden, is om een nagelbeugel te laten plaatsen.
Nagelbeugel techniek kan worden toegepast bij bolle of ingegroeide teennagels en krulnagels. Het doel van een nagelbeugel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei.

Er zijn diverse soorten beugels mogelijk afhankelijk van de vorm en conditie van uw nagel. Door de spanning van de beugel worden de randen uit de nagelwal omhooggetrokken en helpt de pijn te verzachten.

Het is te adviseren om niet te lang te wachten bij deze nagelproblematiek. Hoe eerder er actie wordt ondernomen, hoe beter.

Arkada Techniek

Vaak is een ingegroeide nagel een terugkerend probleem.

Een ingegroeide nagel komt veel voor, door een afwijkende teenstand, verkeerd knippen van de nagels of door het dragen van schoenen die geen ruimte bieden aan de voorvoet.

De Arkada techniek is een corrigerende procedure voor ingegroeide nagels die het probleem bij de kern aanpakt.  Met deze techniek kan het terugkeren van het probleem worden voorkomen.

De behandeling wordt uitgevoerd door middel van een innovatief instrument, ook wel genoemd ‘de Cube’. Dit is een apparaat waar de teen in gepositioneerd wordt. Deze is uitgerust met speciale manipulatoren. Zo heeft de voetspecialist beide handen vrij om de procedure te kunnen uitvoeren en word de nagel zo ver mogelijk in zijn oorspronkelijke vorm teruggebracht. Het biedt meteen verlichting en activiteiten van de dag kunnen direct na de procedure worden voortgezet.

Uiteraard wordt dit op een rustige manier gedaan met duidelijke, doorlopende communicatie tussen client en behandelaar.

Vaak is 1 behandeling voldoende, echter in sommige situaties is een tweede bewerking te adviseren om het optimale resultaat te behalen.

De Arkada methode wordt ondersteund met het TC16 Arkada serum. Dit serum word 10 dagen voor de behandeling gedruppeld, wat er voor zorgt dat de nagel verzacht.

Door de werking van dit serum zal de procedure prettiger verlopen voor de client.  Het serum werkt schimmelwerend en is antibacterieel.

Voorbeeld:

Arkada

Het traject bestaat uit 5 fases:

  1. Intake (gratis)
  2. Thuis voorbehandelen met het Arkada Serum. (€ 27,50)
  3. De behandeling in de praktijk. (€ 65,00) voorlopige actieprijs
  4. De nabehandeling thuis met het Arkada Serum.
  5. Controle afspraak. (gratis)
Bekijk de voor en na foto's

Orthese:

10-20 min

Een orthese kan uitkomst bieden bij drukplekken tussen of op de tenen.
Vaak is dit een gevolg van een afwijkende stand van de tenen.
Hamertenen, klauwtenen en tenen die scheef staan en klachten geven kunnen vaak behandeld worden met een orthese. Een orthese is een teenstukje van siliconen wat met de hand wordt gemaakt en waardoor deze precies passend is op uw voet . Dit kan besproken worden tijdens een behandeling.

Antidruk:

10-20 min

Heeft u pijnklachten of drukplekken bij het lopen dan kan dit tijdelijk worden opgelost met anti-druk technieken. Door middel van een viltpadding wordt de druk op de pijnlijke plaats verminderd waardoor u langer klachtenvrij blijft. Deze middelen zijn van dun zacht en zelfklevend materiaal. Anti-druk technieken worden toegepast om een voetklacht te verlichten en / of te verbeteren. Een kloof aan de hielen kan verbeteren door die drukvrij te leggen met vilt, maar ook het toepassen van een gel bij een ingegroeide teennagel of het vrij leggen van een likdoorn is een mogelijkheid.

Afspraak maken