Medisch

Voorbeeld:

Basis behandeling

Basis Behandeling:

45 min

Een basisbehandeling is een volledige voetverzorging die bestaat uit: het knippen, frezen en polijsten van de nagels, nagelriemen verzorgen, overtollig eelt en kloven verwijderen en ingegroeide teennagels behandelen. Dit wordt afgesloten met een warme doek voor de voeten en een verzorgende crème.

Bij het boeken van een deelbehandeling kunt kiezen tussen het verwijderen van een likdoorn of ingegroeide nagel. Ook kunt u kiezen om alleen de nagels te knippen en frezen. Deze deelbehandeling is alleen mogelijk voor gezonde nagels zonder verdikkingen.

De deelbehandeling + is van toepassing bij een complexere problematiek of waar er extra handelingen nodig zijn.

Nagel reparatie:

20 – 70 min

Wilde Pedique silver plus is een kunststof gel van LCN waarmee o.a. een schimmelnagel weer hersteld kan worden. Deze elastische gel past zich aan, aan de afwikkelingsbeweging van de voet en kan met de originele nagel meegroeien. Het bevat anti-mycose (antischimmel) componenten en leent zich prima om gescheurde of gedeformeerde nagels te repareren, zodat u weer met mooie verzorgde teennagels voor de dag komt. De behandeling is ook mogelijk bij gezonde nagels voor een mooie afwerking met een wit randje (French Pedicure).

Nagelreparatie is ook zeer geschikt voor mannen, Deze word anders afgesloten waardoor een natuurlijk effect behouden wordt. De medische zowel als de cosmetische behandeling zijn beide verkrijgbaar als set voor alle teennagels. Bij ernstige verdikte nagels dient er extra tijd bijgeboekt te worden, Weet u het niet zeker,  neem dan even contact op of stuur een foto naar formosus.pedicure@gmail.com (foto’s worden met zorg behandeld en niet gedeeld aan derden)

Voorbeeld:

French Pedicure

Voorbeeld:

Nagelbeugel

Nagelbeugel Techniek:

20-30 min

Wie een ingegroeide nagel heeft weet hoe pijnlijk dit kan zijn.
Een methode om een steeds terugkerende ingegroeide nagel het hoofd te bieden, is om een nagelbeugel te laten plaatsen.
Nagelbeugel techniek kan worden toegepast bij bolle of ingegroeide teennagels en krulnagels. Het doel van een nagelbeugel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei.

Er zijn diverse soorten beugels mogelijk afhankelijk van de vorm en conditie van uw nagel. Door de spanning van de beugel worden de randen uit de nagelwal omhooggetrokken en helpt de pijn te verzachten. De beugel groeit met de teennagel er weer uit.

Het is te adviseren om niet te lang te wachten bij deze nagelproblematiek. Hoe eerder er actie wordt ondernomen, hoe beter.

Orthese:

10-20 min

Een orthese kan uitkomst bieden bij drukplekken tussen of op de tenen.
Vaak is dit een gevolg van een afwijkende stand van de tenen.
Hamertenen, klauwtenen en tenen die scheef staan en klachten geven kunnen vaak behandeld worden met een orthese. Een orthese is een teenstukje van siliconen wat met de hand wordt gemaakt en waardoor deze precies passend is op uw voet . Dit kan besproken worden tijdens een behandeling.

Antidruk:

10-20 min

Heeft u pijnklachten of drukplekken bij het lopen dan kan dit tijdelijk worden opgelost met anti-druk technieken. Door middel van een viltpadding wordt de druk op de pijnlijke plaats verminderd waardoor u langer klachtenvrij blijft. Deze middelen zijn van dun zacht en zelfklevend materiaal. Anti-druk technieken worden toegepast om een voetklacht te verlichten en / of te verbeteren. Een kloof aan de hielen kan verbeteren door die drukvrij te leggen met vilt, maar ook het toepassen van een gel bij een ingegroeide teennagel of het vrijleggen van een likdoorn is een mogelijkheid.

Afspraak maken